film

Alle films

Cinema op Dreef – Triangle of Sadness

Zomerfilms langs de Dender - Dendermonde

Locatie: cultuurhuis BELGICA – Kerkstraat 24 – 9200 Dendermonde

Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

Kortfilm: L’HOMME INCONNU
van Anthony Schatteman

De Vlaamse schrijver Louis trekt naar de Côte d’azur in de hoop er inspiratie op te doen voor zijn nieuwe roman. Wanneer hij de knappe Tommy ontmoet, weet hij geen blijf met zijn verlangens.

Anthony Schatteman debuteerde op het kortfilmfestival in 2012 met Kus Me Zachtjes, waarmee hij de HUMO Award won, en is met deze L’Homme Inconnu reeds voor de 5de keer geselecteerd voor de Vlaamse Competitie. Geert Van Rampelberg schittert als de door homo-erotische verlangens verscheurde schrijver in dit zonovergoten, op 16mm ingeblikte kleinood.

Cast en crew haalden op amper vijf draaidagen duidelijk alles uit de kast. Tel daar nog de heerlijke flarden Frans chanson bij: het is filmisch genieten geblazen. – Kortfilm.be

Met Geert Van Rampelberg, Anna Sacuto, Samuel Suchod
BE – 22′
Nederlands/Frans gesproken – Nederlands ondertiteld
Kortfilm start om 20u30

TRIANGLE OF SADNESS
van Ruben Östlund

Hilarische film over de ongelijkheid in de wereld.
Hippe influencers Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een reisje op een luxe cruise. Hun medereizigers zijn stuk voor stuk multimiljonairs en rijke Russische oligarchen. Aan het hoofd van de bemanning die voor de gasten zorgt, staat de kapitein, een stevige drinker en overtuigd Marxist. Wanneer een storm toeslaat, nemen de gebeurtenissen een onverwachte wending en wordt de hiërarchie helemaal op zijn kop gezet.
 
Zweeds regisseur Ruben Östlund won met Triangle of Sadness vorig jaar zijn tweede Gouden Palm in Cannes (na The Square in 2017).

Met Woody Harrelson, Harris Dickinson, Charlbi Dean Kriek
SE – 147′
Engels gesproken — Nederlands ondertiteld
Film start om 21u00

Cinema op dreef

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag strijken we neer in de tuin van het vernieuwde cultuurhuis Belgica in Dendermonde.

Neem je dekentje en stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een magische avond onder de sterrenhemel.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de stad Dendermonde.

In de pers

In de eerste twee delen van de film lach je je zeeziek, maar in het derde bedrijf wordt Triangle of Sadness pas echt puntig.
★★★★ – De Morgen

Het is Ruben Östlund op zijn best
★★★ – Het Nieuwsblad

“Triangle of Sadness’ werkt heel hard op de lachspieren, maar de netelige vragen die de film oproept, schroeien de ziel
★★★ ½ – Humo

26.08.2023, 20:30