film

Alle films

Cinema op Dreef – Vrolijke vakantie en andere verhalen

Zomerfilms langs de Dender - Geraardsbergen

Locatie: JEUGDCENTRUM DE SPIRAAL – Zakkaai 29 – 9500 Geraardsbergen

! Wegens het voorspelde regenweer vindt deze voorstelling binnen in het jeugdcentrum plaats !
Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

Vrolijke vakantie en andere verhalen
van Stéphane Aubier, Vincent Patar

Paniek in het dorp: De Grote Vakantie

Het is grote vakantie! Maar die duurt wel erg lang en Cowboy en Indiaan vervelen zich. Tot ze een oude film over piraten zien die hen op ideeën brengt: ze besluiten een boot te bouwen en op avontuur te gaan. Maar natuurlijk gaat niet alles zoals verwacht. De eerste bouwpoging is alvast een ramp maar gelukkig kunnen ze de hulp van hun dierenvrienden inschakelen. Van verveling geen sprake meer! Paniek in het dorp: De Grote Vakantie wordt voorafgegaan door vier andere films vol vakantieplezier.

Na hun knotsgekke animatiereeks ‘Panique au village’ maakten het Belgisch regisseursduo Stéphane Aubier en Vincent Patar in 2004 een succesvolle langspeler met dezelfde personages, Paniek in het Dorp. Sindsdien kwamen er regelmatig korte animatiefilms uit met Cowboy, Paard, Indiaan en een heleboel chaos in de hoofdrol. In hun laatste nieuwe film, ‘De Grote Vakantie’ beleven de vrienden tal van dolle avonturen tijdens de lange zomermaanden.

BE/FR/UK – 50′
Nederlands gesproken – 3+
Film start om 16u00

De film wordt vooraf gegaan door 4 andere leuke films vol vakantieplezier.

Kayak
Antoine Rossi, Auguste Lefort, Flore Dechorgnat, Solène Bosseboeuf, Tiphaine Klein / 2021 / Frankrijk / 6 min.
Op een rustige zomerdag neemt een vader zijn babyzoontje mee op een kajaktocht. Al snel wordt duidelijk dat het voor de vader geen onstspannende uitstap wordt wanneer de baby kuren heeft en ook een arend zich moeit met het avontuur.

Heatwave
Fokion Xenos / 2019 / Verenigd Koninkrijk / 7 min.
Het wordt alweer een snikhete dag in een zuiders kuststadje, dus iedereen trekt naar het strand. Daar is het in een mum van tijd een drukte van jewelste.

O28
Meyran Fabien / 2019 / Frankrijk / 5 min.
Een Duits koppel maakt een ritje in het beroemde gele trammetje in Lissabon, maar wanneer de remmen het begeven loopt het ineens allemaal gierend uit de hand.

Belly Flop
Jeremy Collins, Kelly Dillon / 2018 / Zuid-Afrika / 5 min.
Penny, een klein meisje, leert duiken in het zwembad. Hoewel dat niet zo gemakkelijk is blijft ze met veel moed doorzetten. Dan verschijnt er een getalenteerde duikster op het toneel… Maar daar trekt Penny zich niks van aan!

Download hier Vrolijke activiteiten voor in de vakantie

 

CINEMA OP DREEF

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag starten we in Geraardsbergen aan de Dender, net naast Jeugdcentrum De Spiraal.

Neem je stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een knettergekke namiddag voor jong en oud.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: €0, €2,5, €5 of €7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de stad Geraardsbergen en Denderland.

04.08.2023, 16:00