film

Alle films

Cinema op Dreef – Yuku en de Himalayabloem

Zomerfilms langs de Dender - Geraardsbergen

Locatie: De Doos – Provinciaal domein DE GAVERS – Onkerzelestraat 280 – 9500 Geraardsbergen

! Wegens het voorspelde regenweer vindt deze voorstelling binnen in de zaal De Doos in De Gavers plaats !
Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

YUKU en de himalayabloem
van Arnaud Demuynck & Rémi Durin

Kleurrijk avontuur vol muzikaal plezier

Yuku, het oudste kind uit een grote muizenfamilie, moet de voedselvoorraad bewaken. Maar ze luistert liever naar haar oma, een meesterlijke verteller met een wonderlijke ukelele. Wanneer het einde van oma’s leven nadert, vertrekt Yuku op een muzikale zoektocht naar de eeuwig lichtgevende Himalayabloem, zodat oma die kan meenemen op haar ‘laatste reis’.

Yuku zingt en speelt zich een weg van lied naar lied in dit levendige avontuur vol verrassende vriendschappen en aanstekelijke muziek. Winnaar van de Prijs voor Beste Kinderfilm op Cinekid 2022.

Met de stemmen van Bent Van Looy, Gloria Monserez, Tine Embrechts, Lucas Van den Eynde, Lotte Villays en Ben Segers
BE/FR/CH – 65′
Nederlands gesproken – 5+
Film start om 16u00

Ga zelf aan de slag: Knutsel de Himalayabloem, Partituur: Speel Rock van Yuku op de Ukulele, Kleurplaten en Liedjestekst Rock van Yuku, Ballade van de vos en de Swing van de eekhoorn.

 

CINEMA OP DREEF

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag strijken we neer in Geraardsbergen aan het provinciaal domein De Gavers.

Neem je stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie nabij de Dender voor een knettergekke namiddag voor jong en oud.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de stad Geraardsbergen en Denderland.

In de pers

De Morgen: Luimige liedjes in een inventieve animatiefilm. Dit sprookje is een voltreffer!

De Standaard: Een kleurrijk en muzikaal plezier. Yuku is een knuffelbaarder avontuur.

05.08.2023, 16:00