film

Alle films

Cinema op Dreef – Zomerse Filem’on compilatie

Zomerfilms langs de Dender - Liedekerke

Locatie: Tuin BokaAl – Sportlaan 3 – 1770 LIEDEKERKE

Film start vandaag uitzonderlijk om 14u00 (!)
Toegang: vrije bijdrage, reserveer via de TICKETS-knop

Zomerse FILEM’ON COMPILATIE

Met de tram, een zelfgebouwd vliegtuig, aan het strand én op zee, vlieg met ons mee de zomer in !  Is je fantasie paraat, kom kijken in respect voor het klimaat en proef van onze smaakvolle cocktail van verfrissende en avontuurlijke kortfilms.

In samenwerking met Filem’On – het Internationaal Film Festival voor jong publiek. 

Verschillende landen – 56′
5+
Film start vandaag uitzonderlijk om 14u00 (!)

De mol en de zee
Anna Kadykova/2012/Rusland/  5 min./zonder dialoog
Er was eens een mol die vlakbij een snelweg woonde in een huis vol afval.. Op een dag ziet hij in een tijdschrift een foto van een prachtig verlaten strand. Hij gaat meteen op zoek, maar de werkelijkheid komt niet helemaal overeen met het plaatje. Mensenmassa’s en afval zover het oog reikt !

Minnie loves Junior
Andy Mullins, Matt Mullins/2010/AU/13 min./zonder dialoog
Minnie, 10, woont in een inheems vissersdorp. Junior, 10, woont daar ook. Hij beseft niet dat Minnie’s onbeantwoorde liefde weldra zijn leven zal redden!

O28
Meyran Fabien / 2019 / Frankrijk / 5 min.
Een Duits koppel maakt een ritje in het beroemde gele trammetje in Lissabon, maar wanneer de remmen het begeven loopt het ineens allemaal gierend uit de hand.

My Strange Grandfather
Dina Velikovskaya/2011 /Rusland/5 min./zonder dialoog 
Een creatieveling voelt zich vaak vreemd, raar en een beetje gek. Zelfs vrienden en familie verstaan hen soms niet. Maar soms kunnen ze een mirakel opwekken – met een beetje afval!

Lili dans les nuages
Toma Leroux / 2011 / Frankrijk / 15 min. / Frans gesproken, Nederlands ondertiteld
Lili blijft deze zomervakantie bij haar grootvader. Hij heeft een schuur met allerlei materiaal om dingen te bouwen en te knutselen. Lili besluit een echt vliegtuig te maken en piloot te worden. De bril heeft ze al… en dankzij haar Japanse vriendin (en plakband) is de klus zo geklaard!

Nina
Maria Körkel & Emmanuel Elliah/2015/België/5 min.
Nina, 6 jaar, speelt met haar broer bij het water. Tot hij niet meer mee doet en zij besluit het strand te verlaten. Verbluffende animatie van eigen bodem!

Carrot at the beach
Pärtel Tall/2008/33/6 min./
Sneeuwman is blij dat hij niet meer kan smelten en zo de zomer kan zien..Maar zijn vreugde zal kort zijn aangezien er meer achtervolgers voor zijn neus zijn dan het altijd hongerige Konijn! En op de koop toe mist het strand de veilige en bedekkende sneeuw.

CINEMA OP DREEF

Netwerk Aalst organiseert deze zomer een reizende openluchtcinema langs de Dender. Cinema op Dreef: Zomerfilms langs de Dender neemt je de ganse maand augustus mee op een filmische trip. Van Geraardsbergen, over Ninove, Roosdaal, Liedekerke, Denderleeuw, Aalst en Lebbeke, helemaal tot in Dendermonde. Een 45 km-lang traject vol prachtige filmparels voor jong en oud langs de mooiste plekjes aan en dicht bij de Dender.

Vandaag strijken we neer in Liedekerke in de tuin van BOKAAL.

Neem je stoel mee en nestel je op deze bijzondere locatie aan de Dender voor een knettergekke namiddag voor jong en oud.
Kies zelf hoeveel je betaalt voor een zomerfilm: € 0, € 2,5, € 5 of € 7,5. Door een vrije bijdrage is de film voor iedereen toegankelijk en kan je ons toch steunen. Reserveer je tickets online of kom gewoon langs op de dag zelf.

Slecht weer? Geen zorgen, er is een regenlocatie voorzien. Wordt als eerste op de hoogte gebracht door online je ticket te reserveren. Of hou onze sociale media en website in de gaten.

MET DE STEUN VAN HET VLAAMS AUDIOVISUEEL FONDS (VAF) VAN DE VLAAMSE OVERHEID.

In samenwerking met de gemeente Liedekerke.

14.08.2023, 14:00