film

Alle films

Cold War

van Pawel Pawlikowski

Cold War

Met Joanna Kulig, Tomasz Kot

PL/FR/VK – 84′

Pools, Frans, Duits, Kroatisch, Italiaans en Russisch gesproken – Nederlands ondertiteld

Film start om 22u

Melancholische zwart-witcomposities die zo mooi zijn dat je ze wil inkaderen

Prijs: 2 euro, Uitpas 1,5 euro

Dit meeslepend liefdesverhaal, gedraaid in zwart-wit, speelt zich af in Polen ten tijde van de Koude Oorlog. Een verhaal over onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder maar ook niet met elkaar. Al snel ontstaat een gepassioneerde romance, die wordt bemoeilijkt door de politiek en andere tegenslagen.

Eerder maakte regisseur Pawlikowski al de alom bejubelde film Ida, over een jonge Poolse non die achter een duister familiegeheim komt. De lof voor Cold War is echter nog aanzienlijker: de film werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Als klap op de vuurpijl werd Cold War genomineerd voor de Oscars.

In de pers

Een film van een tijdloze schoonheid en van het mooiste dat u dit jaar op het grote scherm kunt zien.
Een pracht van een film, een melancolische romance die het hart in deze kille dagen vervult met warmte.
★★★★★ – De Standaard

Een jazzy, visueel vernuftig filmpje over onmogelijke liefde in onmogelijke, politiek gechargeerde tijden, dat amper 85 minuten nodig heeft om de gevoelstemperatuur aanzienlijk de hoogte in te jagen.
★★★★ – Focus Knack

Deze film is onderdeel van KOER&TOER. Vanaf 30 juli geniet je 5 weekends lang van een gevarieerd programma op de prachtige binnenKOER van de Pupillen aan de Graanmarkt in Aalst. Een samenwerking van De Werf, Utopia, CIRK!, Kunstoevers, Biensoigné, Cinema en Netwerk Aalst.

28.11.2019, 20:00