film

Alle films

COMPARTMENT N°6

MET SEIDI HAARLA, YURIY BORISOV, YULIY AUG

FI – 107′

FINS, RUSSISCH GESPROKEN – NEDERLANDS/FRANS ONDERTITELD

FILM START OM 20U00

Een jonge Finse vrouw neemt een trein in Moskou naar een archeologische vindplaats in de Noordelijke IJszee. Ze is gedwongen haar compartiment te delen met een vreemde. Dit gedwongen samenleven en enkele onwaarschijnlijke ontmoetingen zullen deze twee mensen, die niets met elkaar gemeen hebben, geleidelijk dichter bij elkaar brengen.

De film won de Grand Prix op het Film Festival van Cannes.

Een treinrit langs geblutste zielen en grauwe landschappen die beslist een ticket waard is, toch voor romantische cinefielen die de toeristische route van de road movie ook al eens durven te verlaten.
★★★★ – Focus Knack

Een ode aan het soloreizen en het vluchtige avontuur van echte ontmoetingen. Een treinreis om nooit te vergeten.
★★★★ – De Standaard

De Fin Juho Kuosmanen heeft zicht op een Oscar-nominatie met zijn wondermooie Compartment No. 6: een melancholisch liefdesverhaal à la Lost in Translation, maar dan met meer wodka.
★★★★ – De Morgen

De Finse regisseur Juho Kuosmanen laat in deze hartverwarmende roadmovie twee enorm verschillende personages met elkaar botsen en verzoenen in een treinwagon. Een zachte mix van Mes in het water van Roman Polanski en Before Sunrise van Richard Linklater. Een roadmovie die je moet gezien hebben.
★★★★ – Vertigo

Een treinreis naar het einde van de wereld.
★★★★ – Het Nieuwsblad

26.04.2022, 20:00