film

Alle films

Corsage

Marie Kreutzer

Met Vicky Krieps, Katharina Lorenz
AT/FR/LU/DE – 113′
Duits gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

De legendarische Oostenrijkse keizerin Sissi (Vicky Krieps, ‘Phantom Thread’) merkt op haar veertigste verjaardag dat ze door de publieke opinie neergezet wordt als ouderwets. Als één van de invloedrijkste figuren uit de Oostenrijkse geschiedenis weigert ze zich neer te leggen bij die beslissing en ontpopt ze zich in no time tot een influencer avant-la-lettre.

Corsage won Best Performance (Vickie Krieps) en Best Sound Design in de Un Certain Regard sectie op het Filmfestival van Cannes 2022.

In de pers

Corsage, een film die stoutmoedig dat koninklijke bestaan durft te benaderen. De Oostenrijkse regisseuse keert de traditionele kostuumfilm op zijn kop door te laten zien hoe verstikkend zo’n keurslijf kan zijn.
★★★★ – De Standaard

Corsage is een prikkelende, subversieve hertelling van een bekend verhaal.
★★★★ – De Morgen

Marie Kreutzers fraaie kostuumdrama Corsage is een vrijelijk fantaserend vorstinnenportret.
★★★★ – De Volkskrant

Marie Kreutzers revisionistische kostuumfilm Corsage kleurt koekendozenkeizerin Sissi bij tot een zelfbewuste maar gedoemde diva.
★★★ – Focus Knack

Vicky Krieps is erg goed als de letterlijk en figuurlijk diep ingesnoerde, tussen rebellie en depressie twijfelende keizerin.
★★★ – Humo

Corsage gaat over een vrouw die niet langer aan de verwachtingen van anderen wil voldoen. Dat maakt het verhaal tijdloos.
– Humbug

10.01.2023, 20:00