film

Alle films

Cracking the Frame – A Long Way Home

Van Luc Schaedler

CH – 73’

Chinees gesproken – Engels ondertiteld

Film start om 20u

Door eens heel goed naar een andere cultuur te kijken, kun je je eigen cultuur in een totaal ander licht leren zien.

Dit is het uitgangspunt van de Zwitserse regisseur Luc Schaedler. Hij hanteerde het in zijn vorige films en ook in deze. Vooral de hedendaagse Chinese cultuur heeft hem geïnspireerd over zijn eigen wereld na te denken.

In A Long Way Home stelt Schaedler vijf contemporaine Chinese kunstenaars aan ons voor: avant-garde-beeldend kunstenaars Gao Zhen en Gao Qiang (de Gao-broers), moderne dans-choreograaf Wen Hui, subversief animatiekunstenaar Pi San en politiek geëngageerd dichter Ye Fu. Het zijn vijf kunstenaars die met veel moed en tegendraadse humor commentaar leveren op de grote sociale problemen van het huidige China. De vorm waarin ze dat doen verschilt uiteraard. Wat de vijf gemeen hebben, is dat ze getekend zijn door de bloedig neergeslagen protesten op het Plein van de Hemelse Vrede in 1989.

Deze film wordt vertoond in het kader van Cracking the Frame, de filmreeks in samenwerking met Rialto.

Over Cracking the frame

Nieuw bij Netwerk Film!

Kunstliefhebbers mogen hun beide handjes kussen met het nieuwe, maandelijkse programma Cracking the Frame: een reeks met internationale en veelgeprezen kunstfilms over hedendaagse kunstenaars, filmmakers, muzikanten en schrijvers. Elke laatste donderdag van de maand vertonen wij een bijzondere film die niet eerder in België vertoond werd, over mensen die het culturele landschap een fris aanzien hebben gegeven. De film wordt steeds ingeleid door iemand die veel kennis heeft van het onderwerp. Er wordt ook steeds een mogelijkheid voorzien om vooraf iets te eten.

Praktisch

De avond ziet er als volgt uit:

19 u – ETEN
Schuif mee aan tafel! Volledig in de lijn met het thema, serveren we een Chinees buffet.

20 u – INLEIDING
De film wordt voorafgegaan door een inleiding van Heidi Ballet. Heidi Ballet werkt als onafhankelijk curator vanuit Brussel en Berlijn. Zo cureerde ze onder andere de vorige editie van Beaufort. Ze heeft een achtergrond in Oost-Aziatische studies.

20 u 30 – FILM

Film + eten = 16 €

Enkel film = 6€

Laat ons weten via info@netwerk-art.be of 053/709 773 of je komt.
Let op! Reservaties om mee te eten zijn pas geldig tot 27 maart en nadat we uw betaling correct hebben ontvangen op BE55 0010 9871 3744

Opgelet! De films in deze reeks worden enkel in het Engels ondertiteld.

28.03.2019, 20:00