film

Alle films

Cracking the Frame – Being Frank: The Chris Sievey Story

van Steve Sullivan

met Johnny Vegas, Ross Noble, John Cooper Clarke

UK – 100′

Engels gesproken, geen ondertiteling

Een portret van Frank Sidebottom, de man met het grote hoofd van papier-maché en zijn maker Chris Sievey.

In 2014 maakte Lenny Abrahamson de speelfilm Frank, een film gebaseerd op het merkwaardige leven van Chris Sievey (1955) – een man met één grote ambitie: popartiest worden. Maar wat hij ook probeerde, niets sloeg aan. Eind jaren 70 is er dan een kruimeltje succes met de ongecompliceerde punk van zijn band The Freshies. Maar Sievey wilde groter succes en verzon daartoe de vreemdste promotiestrategieën. Met één werd hij beroemd: Frank Sidebottom, de man met het grote hoofd van papier maché.

Aanvankelijk speelde Sidebottom alleen een rol in videoclips en tijdens optredens van The Freshies, maar al snel ging dit figuur een eigen leven leiden, wat leidde tot tv-optredens en zelfs een eigen band: de Oh Blimey Big Band. Niemand wist wie er onder het hoofd van Sidebottom schuilging en dat bleef zo tot Sievey in 2010 overleed.

Filmmaker Steve Sullivan brengt in deze fascinerende documentaire het leven van Sievey in beeld. Hij sprak o.a. met familie en vroegere bandleden, en kreeg toegang tot Sievey’s privéarchief.

Cracking the frame

Nieuw bij Netwerk Film!
Kunstliefhebbers mogen hun beide handjes kussen met het nieuwe, maandelijkse programma Cracking the Frame: een reeks met internationale en veelgeprezen kunstfilms over hedendaagse kunstenaars, filmmakers, muzikanten en schrijvers. Elke laatste donderdag van de maand vertonen wij een bijzondere film die niet eerder in België vertoond werd, over mensen die het culturele landschap een fris aanzien hebben gegeven. Cracking the Frame wordt georganiseerd in samenwerking met Rialto.

Opgelet! De films in deze reeks worden enkel in het Engels ondertiteld.

25.04.2019, 20:00