film

Alle films

De Acht Bergen

Felix Van Groeningen & Charlotte Vandermeersch

Met Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Filippo Timi, Elena Lietti
IT/BE/FR – 147′
Italiaans gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Vertoning om 20u00 – Uitverkocht
Extra vertoning om 17u00

Een warme berghut om steeds opnieuw in thuis te komen.

De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

Naar de roman « Le otto montagne » van Paolo Cognetti.

Ok, we zijn helemaal fan van De Acht Bergen. Het boek wist de berggeit in ons al enorm te bekoren. Nu is er de film en na 2 visies kunnen we zeggen het is een visueel prachtig eerbetoon aan echte levenslange vriendschap die je zo opnieuw wilt zien. Neem daarbij de fantastische acteurs, de muziek van Daniel Norgren, de montage van Nicol Leunen en het indrukwekkende decor van de majestueuze Alpen. Verdorie goed gedaan Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch. Een film helemaal in balans.

 

In de pers

Vriendschap is een warme berghut om steeds opnieuw in thuis te komen. Een diepzinnige, mature en verstilde ode aan de vriendschap, tegen het imposante decor van de Italiaanse Alpen.
★★★★ – De Morgen

Diepe dalen en grote hoogtes: ‘De acht bergen’ scheert hoge toppen.
★★★★ – De Standaard

Melancholiek, bedachtzaam en ingetogen.
★★★★ -VPRO Cinema

17.02.2023, 17:00

17.02.2023, 20:00