film

Alle films

De buurtspion

Een film van Karla von Bengtson

DK – 75’

Nederlands gesproken

De tienjarige Agathe-Christine is een buitenbeentje én gek op mysteries. Ze wil graag privédetective worden. Een kantoor heeft ze al: in hun nieuwe huis in de stad, tovert ze de kelder om tot een klein detectivebureau. Daar bijt ze zich vast in haar eerste zaak: in de buurtwinkel verdwijnen er voortdurend koekjes uit de rekken. Haar slungelachtige buurjongen Vincent zorgt voor nog meer mysterie. Telkens Agathe-Christine (codenaam: AC) hem ziet, krijgt ze een raar gevoel in haar buik. Dat raadsel is zo mogelijk nog moeilijker op te lossen.

Op en top Europese animatiefilm in de unieke en elegante stijl van Karla von Bengtson. Met een heldin in pure film noir-stijl: koppig en eigenwijs. Een prachtige coming of age-animatiefilm voor kinderen van alle leeftijden.

EYE SPY FILM NIGHT

Het filmontbijt maakt deel uit van de EYE SPY FILM NIGHT. In het kader van SPY SCHOOL doet Netwerk Film een nachtje door met een aangepast programma. Van avond over nacht tot ochtend: het programma is zowel geschikt voor nachtraven als de allerkleinsten en hun ouders.

De avond gaat van start met Bureau d’Alimentation; zij voorzien een diner waar je van achterover valt. ‘s Morgens voorzien we ontbijt en sluiten we af met een familiefilm.

SPY SCHOOL is een reeks lezingen en workshops van de Kroatische theaterregisseur Tea Tupaji?. Na een ontmoeting met Israëlische veiligheidsagenten op de luchthaven van Tel Aviv werd zij gefascineerd door de ondervragingstechnieken en spionagemethodes van geheime diensten.

PRAKTISCH

Opgelet, deze film heeft een andere timing dan degene die je gewoon bent.

Filmontbijt: vanaf 09:30

Aanvang film: 10:30

Prijs ontbijt + De buurtspion: 7 € (kinderen) / 10 € (volwassenen)

26.05.2018, 20:00