film

Alle films

Dirty God

van Sacha Polak

Met Vicky Knight, Bluey Robinson, Rebecca Stone, Katherine Kelly

UK/NL – 104’

Engels gesproken, Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u

Uiterlijke schoonheid vs innerlijk waardigheid

Jade woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden.

Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu. Een potret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

Dirty God is het Engelstalige debuut van de Nederlandse regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.”

Regisseuse Sacha Polak duikt het universum van Andrea Arnold en Chloé Bernard binnen. ★★★★ – Focus Knack

Een mooie auteursfilm voor de zomer, met passie in elkaar gestoken.
★★★★ – Metro

Vicky Knight is fenomenaal.
★★★★ – De Morgen

10.09.2019, 20:00