film

Alle films

DON’T LOOK UP

Adam McKay

Met Leonardo Dicaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Timothée Chalamet
US – 145′
Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Even hilarische als verontrustende film mét monstercast.

Twee astronomen ontdekken dat een gevaarlijke asteroïde de aarde nadert en zal vernietigen. Ze beginnen vervolgens aan een tour langs de media om de mensheid te waarschuwen. Er is echter een klein probleem: ze staan onderaan de ladder binnen hun werksoort, en niemand wil luisteren.

Net zoals in eerdere films als The Big Short (over de financiële crisis) en Vice (over de zeer omstreden Amerikaanse vicepresident Dick Cheney) weet Adam McKay in deze film een urgent thema — met name de klimaatcrisis — te vangen in een smakelijke zwarte komedie met onvergetelijke en lekker overdreven personages. Hij trekt daarvoor zijn filmische trukendoos open, maar kan ook buigen op een cast met de allergrootste Amerikaanse acteurs. Waaronder Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Timothée Chalamet, Rob Morgan, Meryl Streep, Jonah Hill, Cate Blanchett en Tyler Perry. Het spelplezier druipt er vanaf.

In de pers

‘Don’t Look Up’: een niet bepaald subtiele, maar haast ondraaglijk accurate satire.
★★★★ – De Morgen

‘Don’t look up’ van Adam McKay: Hilarische noodklok.
★★★★ – Het Nieuwsblad

Don’t Look Up is geestig, bij vlagen hilarisch: een absurdistische, zwartgallige satire in de traditie van Kubricks Dr. Strangelove.
★★★★ – NRC

27.05.2022, 20:00