film

Alle films

Downton Abbey

van Michael Engler

met Maggie Smith, Hugh Bonneville, Michelle Dockery, Allen Leech, Joanne Froggatt, Laura Carmichael, Kate Phillips, Imelda Staunton

UK – 122’

Engels gesproken – Nederlands ondertiteld

De film start om 20u

Meeslepend kostuumdrama met sappige dialogen.

De bekende acteurs uit de populaire televisieserie over de Britse familie Crawley en hun bedienden keren terug voor de film.

Downton Abbey volgt de familie Crawley en hun bedienden die bij hen inwonen op hun enorme landgoed in Engeland in de vroege jaren van de 20ste eeuw.

In deze idyllische wereld is het inmiddels 1926 en sluipt de moderne tijd stilletjes aan verder binnen: zo wordt de nanny al eens thuis gelaten. Alles is hier peis en vree, en het leven kabbelt zowel upstairs als downstairs rustig verder. Tot er een telegram arriveert dat het kasteel in rep en roer zet: de koning en koningin komen binnenkort logeren. Zal het het personeel lukken om alles tijdig spic en span te krijgen? De gepensioneerde Carson, butler der butlers, keert terug om de boel te redden.

Kom nog eens genieten van de heerlijk ouderwetse Britse sfeer en al uw favoriete personages in deze speelfilm die een vervolg is op de wereldwijd geliefde serie.

De succesvolle serie, waarvan het zesde seizoen in 2015 op televisie te zien was, werd bekroond met o.a. drie Golden Globe Awards en vijftien Emmy Awards. In totaal werd de serie 69 keer genomineerd voor een Emmy Award. De bioscoopfilm is geschreven door bedenker van Downton Abbey, Oscarwinnaar Julian Fellowes (Gosford Park, The Young Victoria) en geregisseerd door Michael Engler.

28.02.2020, 20:00