film

Alle films

Empire of Light

Sam Mendes

Met Olivia Colman, Michael Ward, Colin Firth
UK – 114′
Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Empire of Light is een ontroerend drama over de kracht van menselijke verbondenheid in turbulente tijden. De film speelt zich af in en rond een oude bioscoop in een Engels kuststadje in het begin van de jaren tachtig en volgt Hilary, een bioscoopmanager die worstelt met haar geestelijke gezondheid, en Stephen, een nieuwe werknemer die ernaar verlangt te ontsnappen aan het provinciestadje. Zowel Hilary als Stephen vinden een gevoel van verbondenheid door hun onwaarschijnlijke en tedere relatie en ervaren de helende kracht van muziek, film en gemeenschap. Maar terwijl Hillary haar verleden onder ogen moet komen, krijgt Stephen te maken met het bekrompen gedachtegoed van een klein provinciestadje.

Net zoals bij The Fabelmans en Babylon is Empire of Light een ode aan het filmmaken en de cinema. Ideaal om een nieuw seizoen van Cinema Netwerk Aalst te openen.

In de pers

Sam Mendes brengt in het mooi vertolkte maar iets te zeemzoete ‘Empire of Light’ een nostalgisch eerbetoon aan de filmpaleizen van weleer.
★★★ – Humo

In ‘Empire of Light’ verbeeldt Olivia Colman knap het gemoed van een vrouw die worstelt met een bipolaire stoornis.
★★★ – De Volkskrant

08.09.2023, 20:00