film

Alle films

Ernest & Célestine: op avontuur in Brabbelland

Jean-Christophe Roger & Julien Chheng

Animatie
FR/LUX – 80′
Nederlands gesproken – 4+
Film start om 14u en 16u

In ERNEST & CÉLESTINE: OP AVONTUUR IN BRABBELLAND wordt de onwaarschijnlijke vriendschap van de onzekere beer Ernest en de dappere muis Célestine op de proef gesteld. Deze prachtige animatie weet in zijn eenvoud elke emotie over te brengen, net als het belang en plezier van muziek.

Ernest en Célestine gaan naar Brabbelland, het land waar Ernest vandaan komt, om zijn kapotte viool te laten repareren. Ernest wil helemaal niet terug, maar Célestine weet hem over te halen. Daar komen ze erachter dat muziek in het hele land verboden is, wat voor onze twee helden ondenkbaar is. Gelukkig krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. Samen met een mysterieuze, geheime vriend brengen ze muziek en plezier terug voor iedereen in Brabbelland!

Ernest en Célestine werden bedacht door tekenaar Gabrielle Vincent. De eerste film in 2012 werd genomineerd voor een Oscar. Sindsdien zijn de muis en de beer uitgegroeid tot een hartverwarmend gezelschap voor de hele familie. De film laat zien dat echte vriendschap geen grenzen kent.

In de pers

Deze charmante en hartroerende animatiefilm vormt het ideale tegengif tegen de winterdip
★★★★ – De Standaard

Een kerstgeschenk voor (groot)ouders die jonge kinderen op schoonheid, poëzie en tederheid willen trakteren
★★★ – Knack Focus

Waterverfmagie
★★★ – Humo

Een pittig verhaal in dromerige pasteltinten
– Humbug

03.01.2023, 14:00

03.01.2023, 16:00

06.01.2023, 14:00

06.01.2023, 16:00