film

Alle films

Etangs Noirs

van Pieter Dumoulin en Timeau De Keyser

Met Cédric Luvuezo, Freddy Wathelet

BE – 71’

Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Als een simpel postpakketje plots intrigerend wordt.

Onze landgenoten Pieter Dumoulin en Timeau De Keyser debuteren samen met Etangs Noirs, een fascinerend kleinood over hoe een klein probleem uit het leven van alledag kan uitgroeien tot een allesverslindende obsessie. Als het jonge hoofdpersonage Jimi een postpakket krijgt dat bestemd is voor een andere bewoner van de Brusselse Modelwijk, wil hij het haar persoonlijk overhandigen. Omdat ze nooit thuis lijkt te zijn, begint hij een tocht langs andere bewoners van de Modelwijk op zoek naar informatie, om vervolgens de stad in te trekken.

Aanvankelijk nog een queeste met een licht humoristische toets evolueert Jimi’s zelfopgelegde opdracht naar een onheilspellende dwanggedachte. Etangs Noirs, genoemd naar metrostation Zwarte Vijvers, biedt tevens een blik op de rijkgeschakeerde, bonte Brusselse bevolking. Een nieuw pareltje van Accattone films dat ons vorig jaar La fleurière schonk.

Dumoulin en De Keyser maakten een op en top Brusselse film: Etangs Noirs speelt zich af in de Modelwijk, zet Brusselaars voor de camera en werd gefilmd in – en vernoemd naar – de Brusselse metrostations.

07.05.2019, 20:00