film

Alle films

EUphoria + Q&A

van Black speaks Back

Met Emmanuel Owusu Bonsu, Christopher Daley & Susu Amina

Vijf kortverhalen stellen Europa voor vanuit het perspectief van de jonge Afrikaanse diaspora. Een groep getalenteerde jonge Europeanen met wortels in verschillende Afrikaanse landen heeft zich maandenlang toegewijd aan dit project via workshops, bootcamps en studiosessies. Deze film vertaalt hún liefde, angst en hoop voor de toekomst in de vorm van poëzie, rap, dans en zang. Tijdens de expo laten ze je onderdompelen in de realiteit van de film Euphoria. Je wordt onderdeel van de film en volgt de zoektocht naar wie we zijn als Europeanen en wat we achterlaten als mens.

Over de makers

Dit project is geïnitieerd door ‘Black speaks Back’: Een Belgisch-Nederlandse non-profitorganisatie die erop gericht is om jongeren met Afrikaanse roots te empoweren. Dit gebeurt aan de hand van online video’s. Met dit project werken wij samen met Wanlov the Kubolor (Ghana/Roemenië), als muziekdirecteur, coschrijver en coproducent; Broer en zus Robert-Jonathan (regisseur) en Nohely (script) Koeyers (NL/Curacao); artdirector Bouba Dola (NL/Congo) en poëet Susu Amina (NL/Somalië). Verder hebben we een fantastische groep jongeren verzameld die klaar zijn om het witte doek te veroveren met hun zelfgeschreven nummers en choreografieën.

The Empire Of Law

Deze filmvertoning vindt plaats in het kader van de conferentie The Empire of Law. Je filmticket geeft toegang tot de tentoonstelling en de performance Leave Me Alone (Marrakesh, 2012).

26.10.2018, 20:00