film

Alle films

Everything Everywhere All at Once

Daniel Kwan & Daniel Scheinert

Met Michelle Yeoh, Ke Huy Quan en Jamie Lee Curtis
US – 139′
Engels/Mandarijns/Kantonees gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Receptie om 19u00
Film start om 20u00

Evelyn heeft samen met haar man Waymond een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal teveel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.

Everything Everywhere All at Once is een eigenzinnige science-fiction avonturenfilm geregisseerd door het regisseurs-duo Daniel Kwan en Daniel Scheinert (Swiss Army Man). Met in de hoofdrollen: Michelle Yeoh (Crouching Tiger, Hidden Dragon), Ke Huy Quan (The Goonies) en Jamie Lee Curtis (Halloween).

Een eigenzinnige sciencefiction avonturenfilm waarin alternatieve realiteiten met elkaar op de vuist gaan. Everything, Everywhere, All at Once had al een bioscooprelease in de Verenigde Staten. Naast verbluffende cijfers aan de box-office, werd de film ook overladen met sensationele reviews en daarmee gebombardeerd tot één van de must-see-films van 2022.

In de pers

Everything Everywhere All at Once is veel. Het is een komedie, een familieverhaal, sciencefiction en heeft geweldige actiescènes die sterk gechoreografeerd en gemonteerd zijn. ★★★★ – Filmtotaal

Everything Everywhere All at Once (2022) is waarschijnlijk de meest opwindende film die je dit jaar gaat zien. ★★★★★ – Filmvandaag

Nu al hét filmhoogtepunt van 2022! ★★★★½ – Cinemagazine

Een verrukkelijk weirde actiekomedie met een melancholiek hart. – De Filmkrant

Heerlijk anarchistische parabel. – VPRO Gids

09.09.2022, 20:00