film

Alle films

Fai Bei Sogni

Een film van Marco Belloccio

OPGELET – UITZONDERLIJK BEGINT DEZE FILM OM 19:30

met Bérénice Bejo en Valerio Mastandrea
IT – 134’

Moederliefde in al haar destructieve vormen

Het verhaal opent in Turijn, 1969. De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt abrupt verstoord door de raadselachtige dood van zijn moeder. ‘Een plotse hartaanval’, zo drukt zijn afstandelijke vader hem op het hart. Massimo gelooft het niet en weigert het verlies te aanvaarden. Hij vindt enkel troost in zijn pas ontdekte liefde voor voetbal.
Jaren later, in de jaren negentig, treffen we Massimo aan als een succesvolle journalist bij de Italiaanse krant La Stampa, maar de tijd heeft niet alle wonden geheeld. Als een zekere Giovanni Athos hem een breaking story aanbiedt, wordt hij van de sportredactie gepromoveerd om over de oorlog in Sarajevo te berichten, waar hij last krijgt van paniekaanvallen.
Terug thuis in Turijn ziet Massimo zich gedwongen om het appartement van zijn ouders te verkopen, wat pijnlijke herinneringen doet bovendrijven. Enig lichtpuntje in de miserie: zijn begripvolle en sympathieke dokter Elisa (de Franse filmvedette Bérénice Bejo). Kan zij hem helpen om weer open te bloeien en de waarheid onder ogen te zien?

Dit bitterzoete drama is gebaseerd op de autobiografische bestseller van journalist Massimo Gramellini, de adjunct-hoofdredacteur van de Italiaanse krant La Stampa.

26.10.2017, 20:00