film

Alle films

Filmklassieker – Jour de fête

van Jacques Tati

Met Jacques Tati, Henri Marquet, Paul Frankeur

FR – 87’

Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 14u!

Jour de fête wordt 70

François, de postbode van een plattelandsdorpje, ziet een documentaire over de gemoderniseerde Amerikaanse post. In een poging om de concurrentie voor te blijven en de post zo snel mogelijk te bezorgen, begint François aan een reeks dolle, hilarische stunts op zijn gammele fiets.

Jour de fête uit 1949 werd meteen een klassieker. Niet alleen door de visuele grappen maar ook door de melancholische tekening van het Franse dorpsleven.
De debuutfilm van de iconische Franse regisseur Jacques Tati heeft na 70 jaar nog niets van zijn aantrekkingskracht voor
jong en oud verloren.

Jacques Tati’s langspeeldebuut Jour de fête – nu uit in gerestaureerde versie – blijft een feest voor jong en oud. Allons-y, nostalgietrippers. Rep je met de fiets richting Netwerk Film voor deze tijdloze nostalgietrip van de komische reus van de Franse film.
★★★★ – Focus Knack

Classics Restored brengt grootse films terug op het grote scherm, waar ze thuishoren. Dat gebeurt niet enkel tijdens een jaarlijks festival in Gent, maar ook het hele jaar door over heel Vlaanderen. Maak (opnieuw) kennis met de grootste filmklassiekers, in splinternieuwe digitale restauraties, vertoond in de omstandigheden waarvoor de films gemaakt zijn: op groot scherm geprojecteerd, in een volle, verduisterde cinema.

i.s.m. Cinea (www.cinea.be)

06.10.2019, 20:00