film

Alle films

Filmklassieker – La piscine

van Jacques Delay

Met Alain Delon, Romy Schneider en Jane Birkin

FR – 124′

Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 14u

50 jaar La piscine

De liefde is ongenadig in La piscine, een film waarin Jean-Paul en Marianne (Alain Delon en Romy Schneider, toen geliefden) van een vakantie genieten aan een zwembad in Saint-Tropez tot een oude vlam van haar opduikt, met zijn dochter (Jane Birkin in haar eerste Franse film). En ja, het onvermijdelijke gebeurt: er worden twee nieuwe koppels gevormd, maar daar blijkt uiteindelijk niemand echt tevreden mee.

Alain Delon en Romy Schneider schitteren in dit intrigerend psychologisch drama dat veel geïmiteerd (denk bijvoorbeeld aan François Ozons Swimming Pool uit 2003 en Luca Guadagninos A Bigger Splash uit 2015), maar zelden geëvenaard werd.

Classics Restored brengt grootse films terug op het grote scherm, waar ze thuishoren. Dat gebeurt niet enkel tijdens een jaarlijks festival in Gent, maar ook het hele jaar door over heel Vlaanderen. Maak (opnieuw) kennis met de grootste filmklassiekers, in splinternieuwe digitale restauraties, vertoond in de omstandigheden waarvoor de films gemaakt zijn: op groot scherm geprojecteerd, in een volle, verduisterde cinema.

i.s.m. Cinea (www.cinea.be)

01.12.2019, 20:00