film

Alle films

GEANNULEERD Touching Infinity (+ nagesprek met de regisseur)

van Griet Teck

BE – 76’

Nederlands gesproken, Frans ondertiteld

Film start om 20u

Op zaterdag 9 oktober is het de Dag van de Palliatieve Zorg. Dit initiatief vestigt de aandacht op een kwalitatief levenseinde en de zorg die daarmee gepaard gaat. De coronacrisis heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt hoe belangrijk palliatieve zorg is. Tijdens de Dag van de Palliatieve Zorg worden overal in België activiteiten georganiseerd om mensen bekend te maken met de mogelijkheden, maar ook om de vele verzorgers te bedanken voor hun inzet.

Rebecca, Fernand en Delphine weten dat hun einde nabij is. Het sterven is een deel van hun dagelijks leven geworden.
De film Touching Infinity van Griet Teck volgt hen in de laatste weken van hun leven. Voorbij de angst en het verdriet, nemen zij ons mee op een tocht, gedragen door liefde, dankbaarheid en diepe verbondenheid. Zonder voorbij te gaan aan de ernst, is Touching Infinity een film van hoop en lichtheid tijdens deze laatste groeifase van het leven. Van de maakster van Feel My Love komt deze uitzonderlijke, warme film over de troostende schoonheid en kracht van afscheid nemen.

Rebecca leeft al vijf jaar met kanker. Haar man Bart en hun drie jonge dochters Helena, Elodie en Feline gaan hier elk op hun eigen manier mee om. Nu het einde dichterbij komt, groeit Rebecca’s verlangen om bewust afscheid te nemen. Dat gebeurt op een zeer open, liefdevolle en serene manier. Het afscheid onthult de essentie van het leven. Fernand en Emma zijn een oud en kinderloos stel. Ze waren en zijn nog steeds elkaars grote liefde. Al mijmerend kijken ze terug op een mooie tijd samen. Voor Emma is een leven zonder Fernand, met wie ze 62 jaar samen was, bijna ondenkbaar. De hoogbejaarde Delphine woont in bij haar dochter Myriam. Haar nieren gaan snel achteruit en een onverwerkt verdriet valt haar zwaar. Gelukkig staat Myriam aan haar zijde om met liefde en de nodige humor voor haar te zorgen.

Griet Teck slaagt erin te laten zien dat er, voorbij angst en verdriet, tegen het levenseinde vooral liefde overblijft.
Een documentaire om stil van te worden.
★★★★ – Filmmagie

Griet Teck slaat precies de juiste discrete toon aan. ★★★ – Humo

Sobre mais lyrique. Simple mais bouleversant. ★★★★ – L’Echo

Aansluitend aan de film is er een nagesprek met regisseur Griet Teck.

Griet Teck is een van de MAKERS. Zij toonde deze zomer haar favoriete zomerfilm Little Miss Sunshine.

De MAKERS i.s.m deAuteurs

09.10.2021, 20:00