film

Alle films

Ghost Dog: The Way of the Samurai (Film Fest Gent on Tour)

Jim Jarmusch

Met Forest Whitaker
US – 116′
Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Frisse hiphop-samoerai mélange van Jim Jarmusch

Filmkunstenaar Jim Jarmusch verkent de grenzen van de samoeraifilm in deze film die gesitueerd is in New York. Hoofdpersoon is de mysterieuze lonely hitman Ghost Dog (een prachtige rol van Forest Whitaker), een grote, zware, zwarte man die zich met een bijna magische lichtheid voortbeweegt. Ghost Dog laat zich leiden door de beginselen van de legendarische Japanse samoerai. Als de maffia hem na jaren trouwe dienst dwarsboomt, valt de stoïcijnse Ghost Dog – voortgestuwd door sfeervolle hiphop – terug op zijn samoerai-overtuigingen.

De film uit 2000 werd dit jaar gerestaureerd in 4K.

Film Fest Gent On Tour
Elke maand laat Film Fest Gent je genieten van een avant-première. Onder de noemer Film Fest Gent On Tourprogrammeren ze de nieuwste films van markante filmmakers. Je krijgt niet zomaar de film te zien. Op alle locaties leidt filmkenner Patrick Duynslaegher samen met een regisseur of gastspreker de film in. Live of via een video-introductie. Je kan de voorstellingen elke 3de dinsdag van de maand bijwonen in Netwerk Aalst.

FFG Wide Angle Elke maand voorziet Film Fest Gent een Wide Angle bij de On Tour-film. Met dit dossier gaan we dieper in op de film, de maker, de thema’s en meer. En dat dankzij teksten in verschillende vormen, door verschillende auteurs én dankzij een gloednieuwe podcast.

Wide Angle: Ghost Dog: The Way of the Samurai binnenkort online

16.05.2023, 20:00