film

Alle films

Goodluck to You, Leo Grande

Sophie Hyde

Met Emma Thompson, Daryl McCormack
UK – 97′
Engels gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Publiekslieveling Emma Thompson geeft zich letterlijk en figuurlijk bloot.

Nancy had een goed leven, een goede baan, een lieve man en kinderen. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer haar man Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.

De Britse klasbak en publiekslieveling Emma Thompson verdient alle lof door in deze kleine conventionele film helemaal tot het uiterste te gaan.

In de pers

In ‘Good Luck to You, Leo Grande’ geeft hoofdrolspeelster Emma Thompson zich letterlijk en figuurlijk bloot. Het is een ontwapende rol in een film die meer om het lijf heeft dan hij in eerste instantie doet uitschijnen.
★★★ – De Morgen

Deze onstuimige komedie is meer dan een aaneenschakeling van heerlijk ongemakkelijk stuntel- en schuifelwerk van haar kant, al vertrekt hij er wel van.
★★★ – De Standaard

 

14.02.2023, 20:00