film

Alle films

Grosse Freiheit (Film Fest Gent on Tour)

van Sebastian Meise

Met Franz Rogowski, Georg Friedrich, Anton von Lucke

AT – 116′

Duits gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u00

Avant-première met (video-)nagesprek tussen Patrick Duynslaegher en regisseur Sebastian Meise

Tien jaar na zijn langspeeldebuut Stilleben legt de bekroonde Oostenrijkse regisseur Sebastian Meise het tragische lot van homoseksuelen in naoorlogs Duitsland bloot.

Hans wordt van Auschwitz overgebracht naar een Duitse gevangenis, waar hij de komende jaren steeds naar zal terugkeren. Zijn misdrijf? Hans is homoseksueel, een strafbaar feit volgens paragraaf 175 van het Duitse Wetboek. Zijn enige houvast is celgenoot Viktor, een veroordeelde moordenaar. De afkeer tussen beiden maakt gaandeweg plaats voor liefde.

De film werd grotendeels opgenomen in een in onbruik geraakte gevangenis in Maagdenburg. Een magnetische Franz Rogowski (Happy End, Transit) vertolkt de protagonist met bravoure, en zijn tegenspeler wordt al even innemend neergezet door Georg Friedrich. De hartverscheurende aanpak werpt vruchten af, zo blijkt uit de juryprijs die de film ten deel viel op het filmfestival van Cannes.

Film Fest Gent On Tour
Elke maand laat Film Fest Gent je genieten van een avant-première. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren ze de nieuwste films van markante filmmakers. Je krijgt niet zomaar de film te zien. Op alle locaties leidt filmkenner Patrick Duynslaegher samen met een regisseur of gastspreker de film in. Live of via een video-introductie. Je kan de voorstellingen elke 3de dinsdag van de maand bijwonen in Netwerk Aalst.

09.10.2021, 20:00