film

Alle films

Gutland

Govinda Van Maele

Met Frederick Lau, Vicky Krieps, Marco Lorenzini

BE, LU, DE – 107′

Luxemburgs en Duits gesproken – Nederlands ondertiteld

Op een vroege zomerochtend komt er uit het bos een jonge man gewandeld met een baard, norse houding en een geheim in zijn rugzak. Hij gaat op zoek naar werk in een naburig boerendorpje, maar de achterdochtige inwoners zijn niet hulpvaardig. Pas wanneer Lucy, de rebelse dochter van de burgemeester, een boontje voor hem blijkt te hebben, verandert de houding van de dorpelingen. Hij wordt aangenomen als boerenknecht en krijgt een caravan om in te wonen.
Geleidelijk aan komt hij tot het besef dat hij niet de enige is met een duister verleden. Onder het gladde oppervlak van de landelijke gemeenschap sluimeren geheimen die hem steeds meer gaan intrigeren.

De Luxemburgse regisseur Govinda Van Maele stond 10 jaar geleden op Kortfilmfestival Leuven met zijn allereerste kortfilm Josh. Gutland is zijn eerste langspeler, een surrealistische film noir die zich niet afspeelt in een stad, maar in het idyllische platteland. Met wederom een uitstekende acteerpresentatie van Vicky Krieps, die in Phantom Thread reeds het hoofd van Daniel Day-Lewis op hol bracht.

16.11.2018, 20:00