film

Alle films

Halloweenspecial: Hereditary

van Ari Aster

Met Toni Collette, Gabriel Byrne, Alex Wolff,

US – 120’

Engels gesproken – Nederlands ondertiteld

Meesterlijke horrorfilm dat het genre ver overstijgt

Nadat de grootmoeder van de familie Graham overlijdt, werpt de aanwezigheid van deze weinig geliefde vrouw nog steeds een schaduw op het gezin. Vooral haar kleindochter Charie, voor wie ze altijd al een ongewone fascinatie had, lijdt eronder. De Grahams zitten nog midden in hun rouwproces wanneer langzaam maar zeker de afschuwelijke waarheid over hun afkomst aan het licht komt. Annie, de moeder binnen het gezin wordt gedwongen om een duister pad in te slaan om te kunnen ontsnappen aan het noodlot dat hen allen te wachten slaat.

Regisseur Ari Aster laat met zijn filmdebuut een zeer verontrustende kijk zien op een huishouden dat op onheilspellende wijze uit elkaar valt…

Visueel en ook emotioneel verbluffend sterke horrorfilm is het regiedebuut van Aster, die het genre een handvol onvergetelijke beelden rijker heeft gemaakt. Zo zal je het ‘kloppen’ op het zolderluik door moeder Graham (Colette op haar meest hysterisch) niet snel vergeten. Al is het duidelijk dat deze film het genre ver overstijgt.

31.10.2018, 20:00