film

Alle films

Holly

Fien Troch

Met Cathalina Geeraerts, Felix Heremans, Greet Verstraete, Els Dekeukelier, Serdi Faki Alici, Robbie Cleiren
BE – 103′
Nederlands gesproken
Film start om 20u00

Holly is de indrukwekkende vijfde langspeelfilm van Belgisch filmmaker Fien Troch (Home, Kid). In dit mysterieus verhaal werpt Troch opnieuw een blik naar de harde wereld waarin jongeren soms ongewild terechtkomen.

Nadat Holly, een 15-jarig meisje, een dodelijke schoolbrand lijkt voorspeld te hebben zijn alle ogen op haar gericht. Lerares Anna is geïntrigeerd door het vreemde voorgevoel van Holly en nodigt haar uit om aan vrijwilligerswerk te doen in de rouwende gemeenschap. Overal waar ze komt geeft Holly rust, warmte en hoop aan wie ze ontmoet. Maar al snel beginnen mensen haar speciale gave op te zoeken en wordt er steeds meer van Holly geëist.

Met Holly wordt nog maar eens duidelijk dat Fien Troch een van de unieke filmstemmen is in Vlaanderen die ook ver daarbuiten erkend wordt. In haar intuïtieve, sensitieve stijl werpt Troch opnieuw een blik naar de harde wereld waarin jongeren soms ongewild terechtkomen.

Nieuwkomer Cathalina Geeraerts torst het gewicht van het hoofdpersonage op fenomenale wijze op haar schouders en wordt daarin bijgestaan door o.a. Felix Heremans en Greet Verstraete. Troch kon voor deze vijfde langspeelfilm opnieuw rekenen op een samenwerking met Frank van den Eeden voor de fotografie en met Nico Leunen voor de montage. Voor de muziek werkte Troch opnieuw samen met Johnny Jewel, de man achter het platenlabel ‘Italians do it better’ en de band ‘Desire’, die met z’n intrigerende score bijdraagt aan de indringende sfeer van de film.

Holly ging in wereldpremière in de Officiële Competitie van het Filmfestival van Venetië, waar hoofdrolspeler Cathalina Geeraerts van de filmpers de Prijs voor Beste Actrice won. Op het Filmfestival van Arras won de film de Gouden Atlas / De Grote Jury prijs.

12.12.2023, 20:00