film

Alle films

Holy Spider

Ali Abbasi

Met Zar Amir Ebrahimi, Mehdi Bajestani, Arash Ashtiani, Forouzan Jamshidnejad
DK/DE/FR/SE – 118′
Perzisch gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Holy Spider is een onconventionele thriller gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Iraanse seriemoordenaar ‘de spider killer’. Prijswinnend regisseur Ali Abbasi (Gräns) weet op overtuigende wijze een spannend drama te combineren met inzicht in de Iraanse samenleving en de positie van vrouwen.

Journalist Rahimi (Zar Amir Ebrahimi) arriveert in Mashhad, de heiligste stad van Iran. Hier gaat ze onderzoek doen naar een reeks moorden op prostituees, die als zondig worden gezien. Ze ontdekt al snel dat ze als vrouw haar plaats dient te kennen. Terwijl de moordenaar nieuwe slachtoffers maakt, neemt Rahimi steeds grotere risico’s om toch achter de identiteit van de ‘spider killer’ te komen.

Religieuze overtuiging, gebrek aan emancipatie en een gewelddadig verleden kunnen een monster creëren. Rahimi ziet als enige de waarheid. Actrice Zar Amir Ebrahimi maakt van de journaliste een held van onze tijd en werd op het Filmfestival van Cannes onderscheiden als Beste Actrice.

In de pers

‘Holy Spider’: een Iraanse serial killer-film zoals u er nog nooit een gezien hebt.
★★★★ – De Morgen

Een seriemoordenaar maakt in Iran jacht op sekswerkers, tot het geduld van een journaliste opraakt en ze hem zelf tracht te ontmaskeren. ‘Holy spider’ is snoeihard en ontluisterend actueel.
★★★★ – De Standaard

Gaat over zoveel meer dan een seriemoordenaar
★★★★ – Het Nieuwsblad

22.11.2022, 20:00