film

Alle films

Il Colibrì

Francesca Archibugi

Met Pierfrancesco Favino, Bérénice Bejo, Nanni Moretti, Kasia Smutniak
IT – 126′
Italiaans gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Il Colibrì is gebaseerd op de bestseller De Kolibrie van Sandro Veronesi, van wie eerder al Caos Calmo werd verfilmd. Deze film toont het vreemde, wonderlijke leven van Marco, van zijn jeugd tot zijn ouderdom. Regisseur Francesca Archibugi bracht met Pierfrancesco Favino, Laura Morante, Bérénice Bejo en Nanni Moretti een echte sterrencast bijeen om dit ontroerende epos tot leven te brengen.

Iedereen in het leven van Marco lijkt onrustig en eeuwig op zoek: van zijn ongelukkig getrouwde ouders en zijn eigen huwelijk dat een illusie blijkt, tot de liefde van zijn leven die hij al sinds zijn jeugd kent, maar nooit heeft kunnen beminnen. Hij blijft niet gespaard van tragedie, maar toch slaagt Marco er in niet verstrikt te raken in de chaos. Zoals een kolibrie gebruikt hij al zijn energie om ter plaatse te blijven.

Een van de populairste Italiaanse schrijvers van het moment is ongetwijfeld Sandro Veronesi. Een van zijn bestsellers De Kolibrie is nu verfilmd met in de hoofdrol Pierfrancesco Favino. Net als het boek is het een groots familie-epos waarin we Marco volgen van zijn kindertijd tot zijn laatste dagen.

Il Colibrì werd geselecteerd voor het Filmfestival van Toronto en was de openingsfilm van het prestigieuze Filmfestival van Rome.

In de pers

Il Colibrì is bij momenten beeldschoon, poëtisch in zijn rusteloosheid en hunkeren.
– De Standaard

…Toch blijft het verhaal in filmvorm fascineren, want uiteindelijk wordt de vraag gesteld of een leven de moeite waard is om geleefd te worden wanneer het noodlot keer op keer toeslaat.
– Vertigo

Ambitieus familiedrama
– NRC

03.11.2023, 20:00