film

Alle films

Il sol dell’avvenire (GEANNULEERD)

Nanni Moretti

Met Nanni Moretti, Margherita Buy, Silvio Orlando, Barbora Bobulova
IT – 95′
Italiaans gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Door een technisch probleem in onze cinema moeten we de voorstelling Il sol dell’avvenire van 3/10/23 helaas annuleren. Tickethouders kregen een mailtje en worden automatisch terugbetaald. Excuses voor dit ongemak.

Met Il sol dell’avvenire keert regisseur, schrijver en acteur Nanni Moretti (Caro Diario, Mia Madre) terug naar zijn grote liefdes: Rome en cinema. Moretti speelt zelf een filmregisseur die worstelt met zijn relaties en de productie van zijn nieuwste film. Il sol dell’avvenire springt heen en weer tussen heden en verleden, en fantasie en realiteit. Dit Italiaanse, bitterzoete drama is schitterend vormgegeven en één van Moretti’s meest persoonlijke films tot nu toe.

In Rome, in de legendarische Cinecittà studio’s, zijn de opnames van Giovanni’s (Nanni Moretti) nieuwste film begonnen. Terwijl hij zijn acteurs tevreden moet houden én circusolifanten moet regisseren, heeft Giovanni ook moeite om zijn huwelijk met producente Paola (Margherita Buy) te redden. Politiek, liefde en een kleurrijk circus strijden om zijn aandacht, zowel op de set als daarbuiten. Moretti werkt opnieuw samen met actrice Margherita Buy (Mia Madre). Acteur Mathieu Amalric (the French Dispatch) is hilarisch als enthousiaste, maar louche Franse coproducent. Il sol dell’avvenire werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Cannes.

In de pers

Schitterend.
★★★★ – Humo

Bitterzoet en behoorlijk grappig staaltje autofictie.
★★★ – De Morgen

03.10.2023, 20:00