film

Alle films

In The Mood For Love – UITVERKOCHT

van Wong Kar-wai

PICL

Met Tony Chiu-Wai Leung, Maggie Cheung, Ping Lam Siu

CN – 98′

Mandarijns gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u00

Één van de mooiste liefdesfilms ooit gemaakt.

In het Hongkong van 1962 worden meneer Chow en mevrouw Chan buren. De eerste toenaderingspogingen tussen hen komen tot stand als ze beseffen dat hun echtgenoten waarschijnlijk een affaire met elkaar hebben. Ze beramen een wraakcomplot en beginnen een relatie met elkaar, die een grote onzekerheid is. Maar kan hun relatie bestaande uit behoefte en verlangen stand houden?

Tony Leung en Maggie Cheung ontmoeten elkaar in Wong Kar Wai’s onovertroffen liefdeswals. Fotografie, spel en muziek maken je deelgenoot van diepe, onuitsprekelijke gevoelens.

In 2000 was In the Mood for Love onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes, kreeg een speciale prijs voor cinematografie en montage en Tony Leung won de Prijs voor Beste Acteur. De stijlvolle aankleding, het smetteloze voorkomen van Tony Leung en de schoonheid van Maggie Cheung maken de film tot een visueel verbluffend geheel.

Een meesterwerk over het vervlieden van de tijd, herinneringen en passie.
★★★★★- Knack Focus

Wong Kar-wai vat elke nuance van een uitgewisselde blik, de volle kleuren onderstrepen de stijgende passie, en dan is er nog de muziek die een heuse cultsoundtrack is geworden. Men zegt wel eens dat de grootste liefdesgeschiedenissen tijdloos zijn. ‘In the Mood for Love’ levert het bewijs.
★★★★★- Metro

MAI.MOVIE is een nieuw filmprogramma in samenwerking met Maaike Van den Abbeele (MAIMAI). Iedere maand neemt ze je mee op tocht naar het Verre Oosten. Verwacht recente films en klassiekers uit landen als Japan, China, Zuid-Korea , Taiwan, Hongkong… Boeiende en toegankelijke verhalen gekozen vanuit haar voorliefde voor oosterse culturen.

 

10.12.2021, 20:00