film

Alle films

Klondike

Maryna Er Gorbach

Met Oksana Cherkashyna, Sergey Shadrin, Oleg Shcherbina, Oleg Shevchuk
UA/TR – 100′
Oekraïens/Russisch/Turks/Nederlands  gesproken – Nederlands/Frans  ondertiteld
Film start om 20u00

Een Oekraïens koppel leeft op de grens met Rusland tijdens de start van het gewapend conflict in de Donbas. Hoewel de oorlog steeds dichterbij komt, weigert de hoogzwangere Irka haar huis te verlaten. Alsof dat nog niet erg genoeg is, slaat het noodlot opnieuw toe. Malaysia Airlines vlucht 17 wordt in de buurt van hun huis geraakt en stort neer. Naast internationale catastrofes zorgen ook persoonlijke tegenslagen voor een gespannen sfeer.

Aanstaande ouders Irka en Tolik wonen in de Donetsk-regio in het Oosten van Oekraïne, nabij de Russische grens. Hun huis ligt middenin betwist gebied tijdens de Donbas-oorlog. De onheilspellende spanning in hun dorp bereikt een hoogtepunt wanneer passagiersvlucht 17 van Malaysia Airlines door pro-Russische troepen uit de lucht wordt gehaald en genadeloos neerstort.

Ondertussen wordt Tolik door zijn separatistische vrienden aangemoedigd om zich bij hen aan te sluiten. Hiermee haalt hij de woede van Irka’s broer op zijn hals, die van mening is dat hij daarmee zijn land verraadt.

Ondanks de aanwezigheid van militaire troepen in het dorp, weigert de hoogzwangere Irka te vertrekken. In plaats van te vluchten, probeert ze vrede te stichten tussen haar man en haar broer door hun hulp in te schakelen om hun gebombardeerde huis samen te heropbouwen.

06.06.2023, 20:00