film

Alle films

La belle époque

van Nicholas Bedos

met Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Fanny Ardant

FR – 115’

Frans gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 20u

Franse feelgoodfilm trekt nostalgische kaart.

Het leven van zestiger Victor raakt ontregeld wanneer de succesvolle zakenman Antoine hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment naar keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, die van 16 mei 1974. Die week ontmoette hij voor het eerst Marianne, de vrouw die hem na een huwelijk van veertig jaar dumpte. Met deze herkansing hoopt de zestiger zijn relatie te redden en gemaakte fouten te herstellen.

Dat Nicolas Bedos zelf de hoogdagen van Charlie Kaufman en Michel Gondry zou willen herbeleven, lijkt alvast een zekerheid. Overal wordt de Franse cineast gelinkt aan deze filmmakers die het gewone buitengewoon verbeelden.

Komisch drama van Bedos (die ook het scenario schreef) is prettig vilein, zegt ondertussen verstandige dingen over de liefde en ouder worden, en is lang niet zo voorspelbaar als je na bovenstaande plot misschien zou denken.
★★★★ – VPRO

04.02.2020, 20:00