film

Alle films

La Terra Dell’abbastanza

van Damiano en Fabio D’innocenzo

met Andrea Carpenzano, Matteo Olivetti, Milena Mancini

IT – 95’

Italiaans gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld

Film begint om 20u

Een bewijs van het immense talent van twee opkomende filmmakers

Per toeval komen twee Italiaanse vrienden in aanraking met de Italiaanse maffia. Wat volgt is een duizelingwekkende afdaling in een wereld van geweld en harteloosheid.
Vrienden Mirko en Manolo wonen in een grauwe voorstad van Rome. Ze delen vrijwel alles: sigaretten, pizza’s en dromen over vrouwen, seks en geld. De realiteit is echter minder rooskleurig; Mirko en Manolo leven allebei in armoede. Na een noodlottig ongeval komt het tweetal in aanraking met de lokale maffia. Deze connectie biedt een gateway naar snel geld. Echter raken de vrienden al snel verwijderd van hun oude leven: beiden belanden in een lastig te ontsnappen spiraal van geweld en duisternis, met alle gevolgen van dien.

De debuterende filmmakers/tweelingbroers Damiona en Fabio D’Innocenzo wonnen in Italië de Silver Ribbon, een prijs van journalisten voor het script en de regie. Eerder schreven ze mee aan de grootse arthouse-hit ‘Dogman’. Met ‘La terra dell’abbastanza’ is het nu tijd voor een eigenwijs debuut. Ook de internationale pers weet dit eigenzinnige debuut te smaken dankzij het intelligente scenario, de overtuigende acteerprestaties en de psychologische diepgang van dit op het eerste zicht standaardverhaaltje. Een must-see.

25.06.2019, 20:00