film

Alle films

L’ENNEMI

van Stephan Streker

MET JÉRÉMIE RENIER, ALMA JODOROWSKY, EMMANUELLE BERCOT, PETER VAN DEN BEGIN

BE – 100′

FRANS GESPROKEN – NEDERLANDS ONDERTITELD

FILM START OM 20U00

PICL (VANAF 10/06)

Een beroemde politicus wordt beschuldigd van de moord op zijn vrouw, die op een nacht dood werd aangetroffen in hun hotelkamer aan de Noordzee. Is hij schuldig of onschuldig? Niemand weet het. En hijzelf misschien ook niet.

L’ennemi kreeg een topcast bij elkaar van zowel Franstalig,- als Nederlandstalig acteertalent: Jérémie Renier (La Promesse, Saint Laurent, Cloclo), Alma Jodorowsky (The Serpent), Emmanuelle Bercot (Mon roi, Polisse), Félix Maritaud (120 battements par minutes), Zacharie Chasseriaud (Noces, Hippocrate), Sam Louwyck (Le monde nous appartient), Peter Van den Begin (King Of The Belgians, The Barefoot Emperor, Studio Tarara), Bruno Vanden Broucke (Trio, Safety First, Het Eiland) en Jeroen Perceval (Rundskop, D’Ardennen, Dealer)

Een stijlvolle film met een geweldige Jérémie Renier. Humo – ★★★1/2

Een sfeervol suspensedrama, met een intense Jérémie Renier
Focus Knack – ★★★

L’ennemi is gebaseerd op een waargebeurde moordzaak, maar regisseur Stephan Streker gaat niet de sensationele toer op. Hij gebruikt de feiten louter als een springplank naar een intiem, haast filosofisch onderzoek van het mysterie dat de mens is. De Morgen –

22.03.2022, 20:00