film

Alle films

Lidwien van de Ven / Sven Lütticken/ I want to see

Sven Lütticken geeft een lezing over het werk van Lidwien van de Ven. Lütticken is docent aan de Vrije Universiteit Amsterdam, kunstcriticus voor diverse tijdschriften en samensteller van tentoonstellingen als Life, Once More: forms of reenactment in Contemporary Art en The Art of Iconoclasm.
De film I want to see (Je veux voir) van Joana Hadjithomas en Khalil Joreige is een kruising tussen drama en documentaire waarin we de situatie te zien krijgen in Libanon net na de oorlog in 2006. De bekende franse actrice Catherine Deneuve (als zichzelf) bezoekt Beiroet en wil er zien wat de gevolgen zijn van de gevechten. Deneuve’s chauffeur Rabih is zelf een fan van haar en is zelf ook acteur. Hij wil Catherine graag rondleiden en samen brengen ze de dag door in Libanon, van de hoofdstad tot in het dorpje waar Rahib geboren is. Deneuve wordt er beschermd door een bodyguard maar toch is het gevaar soms korterbij dan men denkt zoals wanneer gevechtsvliegtuigen rakelings overscheren. Rahib zorgt ervoor dat Deneuve zowel de schoonheid van Libanon als de verwoestingen die het Israëlische leger aanrichtte, te zien krijgt.

FILM / FILM+
Vanaf dit seizoen splitst Netwerk het filmprogramma op in Film en Film+. ‘Film’ zijn de hoogtepunten van het filmseizoen. ‘Film+’ is een selectie van documentaires, experimentele films, lezingen en debatten, al dan niet gelinkt aan de tentoonstellingen.

€ 5 / 4,25
Tickets

24.01.2012, 20:30