film

Alle films

L’immensità

Emanuele Crialese

Met Penélope Cruz,  Luana Giuliani, Vincenzo Amato, Elena Arvigo
IT – 97′
Italiaans gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Prachtig love-story tussen een mama en haar kinderen, zonder hokjesdenken.

Rome, 1970. Clara en Felice zijn net verhuisd naar een nieuw appartement. Hun huwelijk is voorbij: ze houden niet meer van elkaar maar kunnen niet uit elkaar gaan. Radeloos vindt Clara haar toevlucht in de hechte band die ze heeft met haar drie kinderen.
Adriana, haar oudste, is de meest oplettende getuige van Clara’s stemmingen en de toenemende spanningen tussen haar ouders. Adriana verwerpt haar naam en identiteit en wil iedereen ervan overtuigen dat ze een jongen is. Clara negeert alle kritiek en geeft hen zin in vrijheid, ten koste van de balans in het gezin…

Een prachtig uitziende film — seventies setting tot in de puntjes verzorgt en swingende Italodisco soundtrack — met een fantastische Penélope Cruz en een magistrale eerste rol voor Luana Giuliani die Adriana speelt.

Emanuele Crialese kan je kennen van Respiro, Terraferma of Nuovomondo. Zijn nieuwste film L’immensità is zijn meest persoonlijke film. Het personage van Adri is dan ook gebaseerd op zijn eigen jeugd.  De film is ook zijn coming-out. Op het filmfestival van Venetië maakte hij vorig jaar bekend dat hij transgender man is.

In de pers

Een sfeervol drama
★★★ – Metro

‘L’Immensità’: het verdriet van de familie Borghetti
★★★ – De Morgen

Penélope Cru is magisch
– De Tijd

07.02.2023, 20:00