film

Alle films

Little Women

van Greta Gerwig

Met Emma Watson, Saoirse Ronan, Laura Dern en Meryl Streep

Film start om 22u

Wervelende coming-of-age kostuumdrama.

Prijs: 2 euro, Uitpas 1,5 euro

In Little Women reflecteert schrijfster Jo March over haar leven en dat van haar drie zussen, Meg, Amy en Beth. Het verhaal speelt zich af in het conservatieve negentiende-eeuwse Amerika en biedt een kijk in het leven van vier jonge vrouwen, vastberaden hun leven te leiden volgens hun eigen regels.

Na haar succesvol regiedebuut Ladybird, gaat Greta Gerwig in Little Women aan de slag met Louisa May Alcott’s Amerikaanse klassieker naar dezelfde naam. De film zit barstensvol indrukwekkend acteertalent, met Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh en Eliza Scanlen als de vier zussen. Met Timothee Chalamet, Laura Dern en Meryl Streep is de sterrencast compleet. De film wist zes Oscarnominaties in de wacht te slepen waaronder die voor Beste Film. Hoewel dit al de zevende filmadaptatie van Little Women is, geeft Gerwig een broodnodige update aan het verhaal van de vrijgevochten March zussen en loodst ze hen de 21ste eeuw binnen. Haar Little Women is hierdoor zowel tijdloos als actueel.

In de pers

Little Women is een prachtige puzzel die gestaag in elkaar valt, met het grootste respect voor Jo én Louisa May Alcott.

  • ★★★★★ (De Morgen)

Deze film is onderdeel van KOER&TOER. Vanaf 30 juli geniet je 5 weekends lang van een gevarieerd programma op de prachtige binnenKOER van de Pupillen aan de Graanmarkt in Aalst. Een samenwerking van De Werf, Utopia, CIRK!, Kunstoevers, Biensoigné, Cinema en Netwerk Aalst.

23.08.2020, 20:00