film

Alle films

Luka

Jessica Woodworth

Met Jonas Smulders, Geraldine Chaplin, Jan Bijvoet, Sam Louwyck
BE/BG/IT/NL – 94′
Engels gesproken – Nederlands ondertiteld
Film start om 20u00

Luka, een jonge ambitieuze soldaat, vestigt zich in het legendarische Fort Kairos waar heldhaftige krijgers de overblijfselen van de beschaving verdedigen. Het was zijn grote droom om elite-sluipschutter te worden, maar hij wordt toegewezen aan de onderhoudsploeg.  Ondertussen moet hij zich onderwerpen aan de strikte code van Kairos: gehoorzaamheid-uithoudingsvermogen-opoffering. Terwijl hij in rang opklimt, vindt Luka kracht en vreugde in zijn vriendschap met Konstantin, een raadselachtige radaringenieur, en Geronimo, een luchthartige soldaat.

Geïnspireerd op Dino Buzatti’s geroemde boek De Woestijn van de Tartaren, schept Jessica Woodworth (Khadak, Altiplano, La cinquième saison) met Luka een intrigerende wereld in dreigend zwart-wit met onheilspellend sound design.

In de pers

Deze theatrale meditatie in zwart-wit vraagt om een aandachtige kijker. Wie zich laat meeslepen, wordt beloond met intimiteit en bedwelmende choreografieën.
★★★ – De Standaard

Met ‘Luka’ mikt Jessica Woodworth (‘King of the Belgians’) op de aandachtige kijker. Wie de Belgisch-Amerikaanse regisseur volgt, wordt beloond met intimiteit en bedwelmende choreografieën.
★★★ – Het Nieuwsblad

Intrigerend, fraai geschoten
★★★★ – VPRO Cinema

 

28.11.2023, 20:00