film

Alle films

Martin Eden

van Pietro Marcello

met Luca Marinelli, Jessica Cressy, Denise Sardisco

IT/FR- 127’

Italiaans gesproken, Nederlands/Frans ondertiteld

Film start om 20u

Prachtige poëtische Italiaanse film over een negatieve held.

De zeeman Martin Eden redt Arturo, de jongste zoon uit een rijke familie, uit een penibele situatie. Die neemt hem mee naar zijn huis waar hij Elena, Arturo’s zus, ontmoet. Hij is op slag verliefd. De jonge, aantrekkelijke en verfijnde vrouw is bovendien een symbool van de sociale status waarnaar hij streeft. Martins droom is om ondanks zijn bescheiden afkomst en de vele obstakels schrijver te worden. Via de oudere intellectueel Russ Brissenden belandt hij echter in socialistische kringen, waardoor hij in conflict komt met Elena en de burgerlijke wereld.

De charismatische acteur Luca Marinelli werd op het Filmfestival van Venetië bekroond voor zijn vertolking met de Prijs voor Beste Acteur.

Martin Eden is een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Pietro Marcello verplaatste het verhaal naar het Napels van voor de Tweede Wereldoorlog en laat het zo ook een geschiedenis zijn over hoe de 20ste eeuw het heden beïnvloedt.

In de pers
Martin Eden is een ongegeneerd klassieke, Romantische – met een grote R – film en tegelijk een onbeschroomd risico. Hulde aan de mooiste Italiaanse film van het jaar.
★★★★ – De Standaard

Pietro Marcello’s inventieve Jack London-adaptatie Martin Eden is een – in meer dan één betekenis – tijdloze mix van politiek en romantiek.
★★★★ – Focus Knack

Eén van de meeste persoonlijke romans van Jack London wordt niet drammerig dramatisch uitgebeeld, maar dromerig poëtisch. ★★★★ – Bruzz

Martin Eden, de arthouse Joker
★★★★ – NRC

De jury van Film Fest Gent bedacht Pietro Marcello’s ‘Martin Eden’ met een ‘Special Jury Prize for Best Director’. Terecht want de Italiaanse regisseur leverde een even poëtische als politieke film af.
Dewereldmorgen.be

Festivals en Prijzen:
VOLPI AWARD – Best Actor Film Festival Venice 2019,
PLATFORM PRICE – Toronto International Film Festival,
SPECIAL JURY PRIZE FOR BEST DIRECTOR – Film Fest Gent 2019

15.01.2020, 20:00