film

Alle films

Mitten + Het Gerucht: Rosas danst Rosas

ihkv Dag van de Dans

Mitten

Een film van Olivia Rochette en Gerard-Jan Claes

Met Boštjan Antoncic, Anne Teresa De Keersmaeker, Marie Goudot, Julien Monty, Michaël Pomero, Jean-Guihen Queyras

BE – 55’

Frans/Engels gesproken – Nederlands ondertiteld

Unieke inkijk in het minutieuze repetitieproces van de dansvoorstelling ‘Mitten wir im Leben sind’ van Anna Theresa De Keersmaeker.

Mitten volgt de laatste repetitieweken van Mitten wir im Leben sind, een voorstelling van choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, haar gezelschap Rosas en cellist Jean-Guihen Queyras op basis van de zes cellosuites van Johann Sebastian Bach. De film geeft een beeld van De Keersmaekers minutieuze werkwijze, waarbij een choreografisch universum wordt opgebouwd aan de hand van een studie van de muzikale schriftuur. Dit intensieve creatieproces, het voortdurende herwerken en bijschaven, gekenmerkt door een onuitputtelijk verlangen naar precisie en detail, ziet zich weerspiegeld in de geduldige blik die de filmmakers werpen op het werk van choreografe, muzikant en dansers.

Het Gerucht: Rosas danst Rosas

Een film van Stefaan Decostere

Met Adriana Borriello, Anne Teresa De Keersmaeker, Michèle Anne De Mey, Fumiyo Ikeda, Thierry De Mey

BE – 26’

Nederlands/Frans gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld

Een blik op de totstandkoming van Rosas danst Rosas.

Het Gerucht: Rosas danst Rosas is een korte documentaire over het creatieproces van Rosas danst Rosas, de voorstelling waarmee Anne Teresa De Keersmaeker internationaal doorbrak en die ondertussen een ijkpunt is geworden in de geschiedenis van de postmoderne dans. Deze documentaire, geregisseerd door Stefaan Decostere voor het BRT cultuurprogramma Het Gerucht, biedt aan de hand van fragmenten van de repetities en interviews met De Keersmaeker en componist Thierry De Mey, een blik op de totstandkoming van de choreografie waarin herhaalde abstracte bewegingen de hoofdrol spelen.

09.05.2019, 20:00