film

Alle films

Mon Crime

François Ozon

Met Isabelle Huppert, Nadia Tereszkiewicz, Dany Boon, Fabrice Luchini, André Dussollier, Benjamin Voisin, Rebecca Marder
FR – 102′
Frans gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Film start om 20u00

Heerlijke feministische misdaadkomedie van François Ozon.

Jaren ’30, Parijs. Als de jonge actrice Madeleine wordt beschuldigd van moord op een beroemde filmproducent, lijkt haar carrière al voorbij nog voordat het echt begonnen is. Met de hulp van haar beste vriendin en advocate Pauline kan ze echter bewijzen dat ze uit zelfverdediging handelde. Het blijkt het begin van een nieuw en zeer succesvol hoofdstuk in haar leven. Tot de waarheid aan het licht komt…

François Ozon (8 femmes, 5×2, Jeune et Jolie, Swimming Pool) draaide Mon Crime o.a. in Brussel in het prachtige Villa Empain.

In de pers

‘Mon crime’ oogt als een klucht, maar heeft stiekem veel te zeggen.
★★★★ – Volkskrant

François Ozon serveert een aanstekelijke komedie die bruist als een coupe champagne.
★★★ – De Standaard

Een winnende comeback. Een geestige film. Moordmysterie, feminisme en een massa knipogen.
★★★ – De Morgen

Een misdaadkomedie naar het model van Ernst Lubitsch of Billy Wilder waarmee de onvermoeibare François Ozon nog eens een gooi doet naar een hit.
★★★ –  Focus Knack

Heerlijke feministische misdaadkomedie van François Ozon
★★★ –  Bruzz

Ozon trakteert de kijker op weelderige decors en kostuums, occasioneel een stukje stille filmen vertolkingen die het niet noodzakelijk van hun realisme moeten hebben. Isabelle Huppert schmiert met zichtbaar genoegen.
– De tijd

30.05.2023, 20:00