film

Alle films

Monos

van Aléjandro Landes

Met Sofia Buenaventura, Julián Giraldo, Karen Quintero en Moisés Arias

CO/AR – 102’

Spaans gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld

Film speelt om 17u & om 20u

Een indringend avontuur midden in de woeste natuur van Latijns-Amerika.

Acht tieners op een woeste hoogvlakte in Colombia. Ze dragen klinkende namen als Wolf, Smurf, Rambo en Lady. Het zijn ‘monos’ -commando’s- die boven op een berg paramilitaire training krijgen. Van hun fanatieke commandant krijgen ze een nieuw bevel. Naast het bewaken van de krijgsgevangen Amerikaanse dokter, moeten ze ook de koe Shakira gaan verzorgen. Bij deze schijnbaar simpele opdracht loopt het mis. De jolige sfeer waarin gelachen en gestoeid werd met elkaar, slaat om en het wordt menens. Machtsspelletjes, pesterijen en samenzweringen steken de kop op.

Monos is een avontuur waarin je overweldigd wordt door de weelderige natuur, rauwe emoties en beklijvende sound design van Mica Levi. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap en overlevingsdrang. Deze mix tussen Apocalypse Now en Lord of the Flies is een echt prijzenbeest. Zo wist de film twee prijzen in de wacht te slepen op het Film Fest Gent 2019, waaronder voor beste sound track en sound design.

Dit is pure cinema en vooral een overweldigende ervaring voor de kijker.

Films over kindsoldaten waren er al in alle maten en gewichten, maar zelden waren ze zo bedwelmend, vitaal, spookachtig en cinematografisch overrompelend als Monos.
★★★★★ – Focus Knack

Monos is een film van angstaanjagende schoonheid.
★★★★ – De Morgen

Dit is die fameuze ‘immersieve’ cinema waar geen Imax-scherm tegenop kan: Monos is een film om in te verdrinken. Grootse cinema.
★★★★★ – De Standaard

 

Tickets koop je op onze site via de knop “TICKETS” (rechts boven).

Heb je nog een oude filmkaart? Neem ze mee naar de film en ruil ze aan de kassa om tot cadeaubonnen, deze kan je daarna gebruiken om online je ticket te reserveren.

23.10.2020, 20:00