film

Alle films

Muidhond

van Patrice Toye

met Tijmen Govaerts, Julia Brown, Ine Geerts, Greet Verstraete, Line Pillet

BE – 95’

Nederlands gesproken, Frans ondertiteld

Film start om 20u

Indringend portret van een jongeman die worstelt met goed en kwaad.

Jonathan, een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een klein huis bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen.

Muidhond neemt je mee op een ongemakkelijke reis om in de huid te kruipen van een zachtaardige, zorgzame jongeman die met al zijn macht ernaar streeft om de beste versie van zichzelf te worden. Maar hij leeft met een donkere, geheime last op zijn schouders, die leidt naar een diepe eenzaamheid. Het verhaal krijgt een tragische wending wanneer Jonathan verliefd wordt. Een vreselijke, onmogelijke liefde. Wat kan je doen met je gevoelens wanneer het onderwerp van je verlangen een kind is? Waar kan je met die gevoelens terecht?

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek Muidhond van Inge Schilperoord, wat net zoals de film het thema pedofilie op een genuanceerde wijze aansnijdt.

10.03.2020, 20:00