film

Alle films

Muziekdocumentaire – Cobain: Montage of Heck

van Brett Morgen

VS – 132’

Engels gesproken – Nederlands ondertiteld

Film start om 20u

Een ruige tocht door het leven van de succesvolle zanger van Nirvana

In één van de meeste intieme rockdocumentaires ooit gemaakt, kom je als kijker dicht bij het icoon Kurt Cobain. Brett Morgen monteerde homemovies uit het familiearchief, concertregistraties, beelden van Kurt Cobain, Courtney Love en hun dochter, fragmenten uit interviews met familie en andere naasten en Cobains tekeningen tot een wervelend en intiem portret. De filmmaker brengt de voortijdig gestorven muzikant tot leven – dat laatste letterlijk, met behulp van animaties van de Nederlandse Hisko Hulsing en de Vlaamse Stefan Vermeulen.

Acht jaar werkte de regisseur aan Kurt Cobain: Montage of Heck. De film laat zien dat de legendarische muzikant als kind begaafd, overgevoelig, hyperactief en meedogenloos perfectionistisch was. Al heel jong begon hij met muziek maken en tekenen. Als tiener ontdekte hij de punk, muziek die hem op het lijf geschreven was. Hoe beroemder hij werd, hoe meer zijn drugsgebruik en destructief gedrag toenamen. Tot die fatale dag in 1994.

Kurt Cobain, de zanger, gitarist en liedjesschrijver van Nirvana, is 23 jaar na zijn dood (op 5 april 1994) nog steeds een icoon. De documentaire Kurt Cobain: Montage of Heck is een ruige tocht door het leven van Cobain. Deze door Nirvana goedgekeurde biografie van hun zanger belicht zijn moeizame beginjaren en het succes, tot de dag waarop hij als 27-jarige uit het leven stapte.

11.04.2019, 20:00