film

Alle films

Netwerk Film Re:publiek – Werk Ohne Autor

van Florian Henckel Von Donnersmarck

Leve de Netwerk Film Re:publiek!

Tijdens de kerstvakantie neemt het publiek het over en tonen we jullie 9 favoriete films: Cold War, Bohemian Rhapsody, Green Book, Werk Ohne Autor, Beautiful Boy, Dolor y gloria, Shoplifters, BlackKklansman en Once Upon A Time In Hollywood.

Werk Ohne Autor

Met Tom Schilling, Sebastian Koch, Paula Beer

DE/IT – 188’

Duits en Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld

Film start om 20u

Ambitieus epos gebaseerd op het leven van Gerhard Richter blijft drie uur boeien.

Kurt (Tom Schilling) groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime, raken ook zijn persoonlijke leven. Kurts jonge tante die kampt met een psychische aandoening valt ten prooi aan de nazi’s. Al in zijn vroege jeugd wordt duidelijk dat Kurt een kunstzinnig talent heeft. Hij belandt op een kunstacademie in Oost-Duitsland en ontmoet er Elisabeth (Paula Beer). De twee worden op slag verliefd. Elisabeths vader, Professor Seeband (Sebastian Koch), is niet onder de indruk van Kurt en is hem liever kwijt dan rijk. De twee mannen zijn verbonden door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Seeband tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw. Als Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt, heeft dit ook implicaties voor Seeband.
Vertelt kunst de waarheid? En kan die waarheid zichzelf scheppen, of vraagt ze altijd om bemiddeling van de kunstenaar?

In een drie uur durend epos plaatst Florian Henckel von Donnersmarck (Das Leben der Anderen) die vragen voor een spiegel die haar licht wel heel helder reflecteert. Het gevolg is een vrij hermetisch drama, geïnspireerd door het leven van kunstschilder Gerhard Richter, dat tóch staat als een huis; een film als een waarheid.

27.12.2019, 20:00