film

Alle films

New Pigs on the Block

van Jimmy Kets

PICL

Met Luc, Mia en Anja
BE – 66′
Nederlands gesproken
Toegang: Vrije bijdrage
Film start om 15u00

Een teder confronterende film, die op ongeziene wijze de ambigue relatie belicht tussen mens en dier.

In de documentairefilm New Pigs on the Block richt filmmaker Jimmy Kets de camera op 3 varkens: Luc, Mia & Anja. Zij spelen de hoofdrol in een sociaal buurtproject. Op een met elektrische draad afgebakend stukje niemandsland, tussen een spoorweg en een kleine parking, verwerken de varkens de voedseloverschotten van restaurants en winkels uit de buurt. Een nobel opzet. De film start dan ook in een ogenschijnlijk aards paradijs, waar ze kunnen eten naar believen en waar ze warmte en vriendschap krijgen van de buurtbewoners. Maar langzaam kantelt het. De buitenwereld verstoort steeds vaker en steeds harder hun vredige bestaan. De zomer gaat intussen over in de herfst, hun plek raakt in verval, de sfeer tussen de varkens wordt grimmiger en hun vertrouwen in de mens ebt weg. De camera brengt ons niet alleen op ooghoogte van Luc, Mia en Anja, hij kijkt vandaar ook met hen mee naar de mens.

i.s.m. EVA Aalst

i.h.k.v. OPEN CINEMA
Hier belééf je cinema. Van nieuwe titels tot zeldzame parels en inspirerende programma’s. Tussen 1 en 6 oktober 2022 verrassen maar liefst 21 bioscopen en filmvertoners met hun gevarieerde aanbod. Allemaal samen, allemaal net dat tikkeltje anders. Welkom op dit magische moment. Welkom tijdens Open Cinema.

Programma OPEN CINEMA in Netwerk Aalst:

Za 1 oktober:
15u: New Pigs on the Block
17u: Nobody Knows
20u H4z4rd

Di 4 oktober
20u: L’empire du silence + inleiding/nabesprekeing Peter Verlinden

In de pers

Het is magisch, je kan er blijven naar kijken.
Interne Keuken

New pigs on the block prikkelt en stelt vragen bij de ­relatie tussen mens en dier, zonder dogma’s. Hier zit vlees aan.
De standaard
New Pigs on the Block is een ontroerende documentaire over de relatie tussen mens en dier, waarin Jimmy Kets de stilte laat vertellen.
De Morgen

01.10.2022, 15:00