film

Alle films

Nobody Knows

van Hirokazu Kore-eda

Met Yûya Yagira, Ayu Kitaura, Hiei Kimura, Momoko Shimizu, Hanae Kan, You
JP – 141′
Japans gesproken – Nederlands/Frans ondertiteld
Toegang: Vrije bijdrage
Film start om 17u00

Vier kinderen leiden samen met hun moeder een rustig leventje in een kleine flat in Tokyo. Ze hebben elk een andere vader en zijn nooit naar school geweest. De eigenaar van de flat weet zelfs niet van het bestaan van drie onder hen. Op een dag verdwijnt hun moeder. Ze laat wat geld achter en een briefje voor het oudste kind waarin ze vraagt om voor zijn broers en zussen te zorgen. Het leven van de kinderen krijgt een nieuwe wending.

Aanvankelijk slagen de kinderen erin om met eigen regels in hun wereldje te overleven. Maar wanneer ze geconfronteerd worden met de buitenwereld, komt een einde aan deze fragiele evenwichtsoefening.

In 2004 won de jonge acteur Yûya Yagira de prijs voor Beste Acteur op het Filmfestival van Cannes, hij was de jongste winnaar ooit. In datzelfde jaar won Nobody Knows de Grote Prijs op het Filmfestival van Gent.

i.h.k.v. OPEN CINEMA
Hier belééf je cinema. Van nieuwe titels tot zeldzame parels en inspirerende programma’s. Tussen 1 en 6 oktober 2022 verrassen maar liefst 21 bioscopen en filmvertoners met hun gevarieerde aanbod. Allemaal samen, allemaal net dat tikkeltje anders. Welkom op dit magische moment. Welkom tijdens Open Cinema.

Programma OPEN CINEMA in Netwerk Aalst:

Za 1 oktober:
15u: New Pigs on the Block
17u: Nobody Knows
20u H4z4rd

Di 4 oktober
20u: L’empire du silence + inleiding/nabespreking Peter Verlinden

In de pers

Misschien wel Kore-eda’s beste film, en in elk geval zijn meest aangrijpende.
★★★★★ – Knack Focus

IJzersterke cinema
★★★★ – De Tijd

Groothartig
★★★★ – Film & Televisie

01.10.2022, 17:00